Rólunk

A mi kis kertünk, már több mint 10 éve a birodalmunk, ahol eddig saját részre termesztettünk zöldségeket, gyümölcsöket. Itt töltöttük a szabadidőnk nagy részét és idővel a gyerekeink számára is ez lett a kalandok, felfedezések és a közös munka helyszíne.

A 2020-as év sajnos majdnem mindenki számára nagy változásokat hozott, így a miénkébe is. Mivel a családfőnek egyre kevesebb munkája akadt, ezért úgy döntöttünk, hogy őstermelők leszünk hivatalosan is. Vásároltunk a meglévő gyümölcsösünk mellé még egy jól gondozott területet teli termő fákkal a bicskei Galagonyás dűlőben. Az a szándék is vezérel minket, hogy ne csak magunknak termesszünk egészségeset és finomat, hanem mindenkinek, aki hasonlóan odafigyel az étkezésére. Szerettünk volna valami olyat is kipróbálni, ami új itthon, sokoldalú és akár széles körben is kedvező fogadtatásra talál. ,, Az egész a fodrásznál kezdődött ” pletykálkodás közben kaptunk egy ötletet, hogy próbáljuk ki ezt a növényt, a kínai bazsalikomot, vagyis a cserjés perillát, ahogy nálunk hivatalosan jegyzik. Utána olvastunk, belemélyedtünk a témába és ekkor Attila rájött, hogy ő nem csak, hogy ismeri, de már fogyasztotta is ezt a növényt Japánban. Ott úgy ismerik mint shiso ( siszo ) és igen nagy becsben tartják. Veletek is szeretnénk megismertetni ezt a növényt, aminek minden része fogyasztható, ráadásul sok féleképpen és a gyógyhatása sem lebecsülendő. Reméljük felkeltettük az érdeklődéseteket, azon vagyunk, hogy tanácsokkal, receptekkel segítsük benneteket. Bízunk benne, hogy a Ti egészséges étrendeteknek is része lesz a perilla .